POTPISANI UGOVORI ZA STIPENDIJE ZA JEDANAEST UČENIKA

Lista subjekata koji su ostvarili subvenciju doprinosa preko P.U-Korona Zakon (Covid 19)
15. rujna 2020.
Uskoro realizacije mjere Tražim poslodavca 2020
23. rujna 2020.

POTPISANI UGOVORI ZA STIPENDIJE ZA JEDANAEST UČENIKA

POTPISANI UGOVORI ZA STIPENDIJE ZA JEDANAEST UČENIKA

Danas je (18.09.2020) organizovano potpisivanje ugovora o stipendiranju jedanaest učenika (pet ucenika naše škole i šest Mašinske) kroz projekat “Koncept približavanja dualnom obrazovanju u BiH” koji provodimo već četvrtu godinu za redom u našim školama u suradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova SR Njemačke, fondacije Wings of Hoppe iz Minhena, udruženja Progres iz Sarajeva, Obrtničke komore USK-a, uz odobrenje i podrsku Ministarstva obrazovanja USK-a, privatnih firmi u kojima naša djeca izvode praktičnu nastavu i naših škola.

Cilj stipendija jeste da naši učenici koji izvode praktičnu nastavu u privatnim firmama nastave da se bave strukom za koju se školuju ili da lakše dođu do zaposlenja nakon završene srednje škole. Iznos stipendije je 75 eura/mjesečno koju učenicima isplaću poslodavci u kojima ucenici izvode praktičnu nastavu.

Po prvi put škola će stipendirati četiri učenice i jednog učenika kao primjer da naša škola ima izuzetno kvalitetna i moderna zanimanja za djevojčice koje se svake godine u sve većem broju opredjeljuju za upis u našu školu.

Zahvaljujemo se na saradnji firmama Čavkunović BP, WESTAL, IDK STUDIO, ELEKTROUNION na višegodišnjoj saradnji sa školom.

Čestitamo našim učenicima i zelimo sretan nastavak školovanja.

Direktor škole: Samir Bećirspahić, dipl.ing.

   

BhTelecom

Odgovori