PROJEKAT “SNAŽNE ŽENE USPJEŠNO POSLOVANJE”- Realiziran!

REALIZACIJA PROJEKTA-NOSIOC OKUSK-a
4. ožujka 2021.
Novalićeva vlada nije prihvatila inicijativu da se pomogne obrtnicima
14. travnja 2021.

PROJEKAT “SNAŽNE ŽENE USPJEŠNO POSLOVANJE”- Realiziran!

             Projekat pod nazivom “Snažne žene uspješno poslovanje”, čiji je nosioc OK USK-a, finansiran od strane Australskog veleposlanstva i stalna misija Beč-Program izravne pomoći (DAP), uspješno je realiziran krajem marta tekuće godine.Glavni cilj projekta je bila veća uključenost žena u privredni sektor na području USK-a i povećan broj žena poduzetnica na istom području. Realizacija projekta je trajala ukupno tri mjeseca, a odvijala se u više faza, naravno u suradnji sa Razvojnom agencijom USK-a i Privrednom komorom USK-a, kao partnerima u projektu.

            U prvoj fazi je održano predavanje od strane g.đe Lorene Felić iz RAUSK-a, na temu “Žensko poduzetništvo”, gdje su polaznice imale priliku u održana dva predavanja steći saznanja o samom ženskom poduzetništvu i svemu onome što žensko poduzetništvo nosi sa sobom.

           Druga faza predavanja se odnosila na predavanje prof. Alme Džanić, također iz RAUSK-a. Profesorica je u dva predavanja polaznicama predočila pripremu i izradu poslovnog plana, te kako uspješno voditi biznis.

              Treća faza, također u dva predavanja se odnosila na predavanje i obuku o administrativno tehničkim poslovima, registraciji i obuku za vođenje knjiga, od strane renomirane Sarajevske kuće BSG Fincons. U toku ovih predavanja, polaznice su stekle znanja o vođenju knjiga za svoje obrte, poduzeća, te znanja o kompletnoj dokumentaciji koja sastavni dio jednog poslovnog procesa.

Polaznice su, nakon održanog predavanja i praktične obuke dobile i certifikat za samostalno vođenje knjiga, čime su praktično osposobljene u tom području.

Pored ovih faza projekta, odrađene su i aktivnosti promoviranja projekta, u suradnji Kantonalnom medijskom kućom RTV USK-a, koja je pratila cjelokupan proces.

               Od dvanaest polaznica cjelokupnog projekta, koje su prošle sve faze realizacije, konačan rezultat projekta je da smo dobili dva Start-up-a, šest novoosnovanih obrta, a ostale učesnice su već registrovane i uspješne poduzetnice/obrtnice. Za kraj, po našem mišljenju, veoma uspješnog projekta, u studiju naše medijske kuće RTVUSK-a, snimi smo emisiju “Razgovor sa povodom”, na temu projekta “Snazne žene uspješno poslovanje”, koju je uredila i vodila g-đa Azra Sadiković.

              Nakon svega što smo uradili u protekla tri mjeseca, unatoč ograničenjima po pitanju pandemije covid19, možemo samo izraziti riječi hvale našim partnerima RA USK, PK USK-a i RTV USK-a koji su nas pratili cijelo vrijeme. Također se zahvaljujemo našim polaznicama na učešću i ukazanom povjerenju. Želimo vam mnogo uspjeha i sreće u daljem radu!!!

 

BhTelecom

Odgovori