Potpisan ugovor o dodjeli poticaja za razvoj poduzetničke infrastrukture

LPZ tim održao 2. sastanak u okviru projekta “Razvoj i implementacija programa zapošljavanja prekvalifikacijom prema potrebama tržišta rada”.
5. rujna 2022.
2.Međunarodni sajam obrtništva-EKOBIS 2022 / Prvi dan
8. rujna 2022.

Potpisan ugovor o dodjeli poticaja za razvoj poduzetničke infrastrukture

Potpisan ugovor o dodjeli poticaja za razvoj poduzetničke infrastrukture

 

U okviru programa podrške resornoga Ministarstva, poticajna sredstva za projekt “Unapređenje institucijske poduzetničke infrastrukture” dobilo je sedam poduzetničkih potpornih institucija – Pročitajte više na:

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Amir Zukić potpisao je u utorak u Mostaru ugovore s budućim korisnicima poticajnih sredstava po projektima “Unapređenje institucijske poduzetničke infrastrukture” i “Poticaj udruženjima i komorama” za 2022. godinu. U okviru programa podrške resornoga Ministarstva, poticajna sredstva za projekt “Unapređenje institucijske poduzetničke infrastrukture” dobilo je sedam poduzetničkih potpornih institucija, dok su za projekt “Poticaj udruženjima i komorama”, sredstva dodijeljena za 11 udruženja i komora, koje su podržane nakon provedenih javnih poziva Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta. Po riječima ministra Zukića, projekt ‘Unapređenje institucijske poduzetničke infrastrukture’ ima za cilj uređenje i opremanje prostora za prihvat malih i srednjih poduzetnika, odnosno novoosnovanih poduzeća, a pomoći će razvoju poduzetničkih potpornih institucija, tj. inkubatora, tehnoloških parkova akceleratora, klastera i razvojnih agencijaMaksimalan iznos sredstava za tu svrhu, koji se mogao zahtijevati od Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, je 8.000 maraka.

”Drugi projekt ‘Poticaj udruženjima i komorama’ ima za svrhu poticanje razvoja i afirmacije poduzetništva i obrta i interesno umrežavanje poduzetnika i obrtnika, organizirano zastupanje njihovih interesa na zajedničkom tržištu, opstanak razvoja komorskoga sustava u FBiH, kao i edukaciju članova komore i udruženja, te zajedničke nastupe na sajmovima i dr.”, kazao je federalni ministar. Maksimalan iznos sredstava za tu svrhu je 6.000 maraka. ”Nadam se da će sredstva biti kvalitetno utrošena i da će to biti jedan novi poticaj razvoju poduzetništva u FBiH”, poručio je Zukić.

Predsjednik Obrtničke komore FBiH Željko Babić je u ime 50 000 obrtnika zahvalio resornom Ministru i Ministarstvu na izdvojenim sredstvima, rekavši kako će Obrtnička komora ova sredstva iskoristiti za edukaciju obrtnika  i tajnika županijskih komora u svrhu izrade projektnih aplikacija u izradi projekata pri i nakon pristupa EU.

Predsjednik Udruženja “Kupujmo domaće” Admir Kapo se također zahvalio spomenutom ministarstvu što je podržao projekte za 11 udruženja i izrazio nadu da će se ta sredstva iskoristiti za realizaciju projekata za koja su aplicirali i da će njima zasigurno doći do poboljšanja u gospodarskom sektoru.

 U nastvku se nalazi VIDEO;

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=o8W2G6Ih7O4&feature=emb_logo

BhTelecom

Odgovori