Otvoren Centar za obrazovanje odraslih na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću

OBAVIJEST!!!
24. listopada 2022.
Počeo Program stručnog osposobljavanja osoba na poslovima CNC operatera
17. studenoga 2022.

Otvoren Centar za obrazovanje odraslih na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću

Dana 07.11.2022. godine u sklopu projekta “Razvoj i implementacija programa zapošljavanja prekvalifikacijom prema potrebama tržišta rada” otvoren Centar za obrazovanje odraslih na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću. Projekt implementira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona na čelu sa Obrtničkom komorom Unsko-sanskog kantona.

Svečanosti otvorenja su nazočili predstavnici Delegacije Evropske unije, Međunarodne organizacije rada, Vlade Unsko-sanskog kantona i projektnih partnera.Simone Guerrini, šef regionalnog ureda EU-a u Banjoj Luci, je istakao da Evropska unija nastavlja podržavati ekonomski razvoj i inicijative za uspostavljanje radnih mjesta u Bosni i Hercegovini.

        

Novootvoreni Centar za obrazovanje odraslih, kroz obuke za nezaposlene, pomoći će u kreiranju novih radnih mjesta i boljih životnih standarda za sve građane u ovoj lokalnoj zajednici.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

BhTelecom

Odgovori